30.3.10

SIlhoutte

3 komen

ISO 100 l f22 l 1/250s

30.03.2010 Gambar Pilihan

3 komen
Alone

"Kadang-kadang menyendiri itu lebih baik"

17.3.10

Antara Dulu, Kini dan Jidin

7 komen
Ini Jidin.
Umur Jidin baru lebih kurang 7-8 bulan.

Dulu Jidin ada 6 kembar.
Dulu Jidin pemalu.
Dulu Jidin putih bersih.
Dulu Jidin suka duk belakang rumah.
Dulu Jidin makan sisa-sisa je.

Kini Jidin tinggal sebatang kara.
Kini Jidin dah pandai bergurau.
Kini Jidin dah dicemari kotoran minyak 4T.
Kini Jidin lepak depan rumah.
Kini Jidin dah ada makanan sendiri, setabung.

Ibu dan adik-beradik Jidin hilang entah ke mana.
Jidin makin kuat menikus, tapi masih lagi penakut.
Lari lintang pukang bila nampak kucing lain.
Jidin dah ada tempat khas untuk buang air rekaannya sendiri.

Jidin kata dia nak jadi maskot Hari Wilayah tahun depan


15.3.10

Ini bukan Faizal Tahir

3 komen


Amacam? Ada rupa Faizal Tahir the Superman?

Ini Bro Joy - salah seorang kartunis, yang lukis potret karikatur kat Pameran Pengantin di PWTC weekend baru-baru ni.

Belah kanan ni hasil lukisan beliau. Semat jugak aku dalam bentuk kartun ni. Agak-agak berlakon ngan spongebob pon ok ni.

p/s: yang sorang lagi tu aku rasa Joy tersilap 'kepek'kan die punya hidung tu..hehe